SPELLING BEE

      El El pasado 5 de abril, celebramos en nuestro colegio la final del concurso ‘Amco Spelling Bee’. 
      Los alumnos y las alumnas de Primaria de nuestro colegio, demostraron su conocimiento y asimilación de nuevos conceptos en lengua inglesa. 
      Kai, nuestro auxiliar de conversación nativo que ha estado con nosotros este curso, fue el encargado de pronunciar las palabras. 
      Los participantes y las participantes, con una habilidad increíble, las deletrearon, demostrando así su alto nivel de aprendizaje del idioma. 
      Los finalistas fueron los siguientes:
      1st Group: Jeroni Serra Clavell
      2nd Group: Angel Puig Mercado 
      3rd Group: Júlia Más Gallén
      Desde aquí, solamente nos queda daros las gracias a todos y todas los que habéis hecho posible que el sueño de nuestros alumnos y nuestras alumnas haya sido una realidad.
      Gracias y hasta la próxima. 
      Equipo AMCO.

   

       DIA ESCOLAR CARMELITA

      El passat dilluns 1 d’octubre, celebràrem durant tota la jornada, el nostre tradicional dia Carmelita. Un dia per a celebrar la nostra identitat i el nostre carisma des de la convivència fraterna i l’ambient festiu.
      Enguany la figura carmelita que vertebrà el dia fou el profeta Sant Elies, inspirador dels primers carmelites, del qual aprenem la intimitat amb Déu, la fe sense divisions, la defensa dels pobres, prendre consciència de la presència de Déu en allò inesperat i a escoltar en el silenci el murmuri de Déu.
      Tot l’alumnat inicià el dia amb un moment d’oració en el qual presentàrem a Sant Elies i cóm descobrí Déu en la brisa suau, aprofitàrem l’oració per a recordar el lema a través d’una pancarta i presentar-los els pòsters per a aquest curs.
      L’alumnat de secundària tingué un taller de servei, en el qual prepararen xicotets detalls que ajudaren l’alumnat de primària i infantil a viure el dia en clau festiva.
      Junts gaudiren d’una senzilla representació en la qual el professorat escenificà la vida d’Elies.
      També hi hagué temps per a compartir el menjar, realitzar una manualitat sobre Elies i jugar juntament amb l’alumnat d’uns altres cursos al gran joc de l’o-carmelita.
      Acabàrem el dia amb una acció de gràcies per allò viscut i compartit durant el dia i per la riquesa de la nostra identitat. Les famílies pogueren participar també dels dos moments de l’oració del dia.
      Per a l’alumnat de 6é el dia fou encara més especial, ja que l’alumnat d’Onda es desplaçà a Vila-real i tingueren a més un temps de convivència intercentres.
      Sens dubte fou un dia festiu, en el qual els equips de pastoral i tot el professorat feu que la nostra identitat fora l’epicentre que mogué totes les activitats.  

   

       CELEBRACIÓ D'INICI DE CURS

      Un nou camí s’obri davant nosaltres, una nova oportunitat per començar la missió del Senyor que ens ha encomanat en la nostra escola. Començar un nou curs és iniciar una nova vida i al mateix temps és seguir donant vida a lo que ja s’havia iniciat anys enrere. Per això hem volgut començar aquest nou curs en una celebració especial, escoltant el missatge que ens dona el nostre gran mestre i amic, Jesús, ens hem reunit al voltant de la paraula de Déu en aquesta nova aventura.  Una aventura marcada per l’essència de la nostra espiritualitat carmelita, que ens invita a ser portadors de la presència de Déu en les coses xicotetes, descobrint-lo en la brisa suau de la nostra realitat i en el moviment de cada persona en la que entrem en contacte.
      Durant els dies 11 i 12 han tingut lloc les nostres celebracions en la capella de l’escola escoltant la Paraula de Déu i compartint el seu missatge. Aquesta vegada ha sigut el text de Lluc 22,54-61, ¨la negació de Pere¨. Pere en un primer moment nega conèixer  a Jesús, després se’n adona del seu error i plora. Hem volgut convidar a joves i xiquets del nostre centre a no tindre por i estar disposat a involucrar-se en les situacions dels demes, és a dir, a EMMARRONAR-SE (lema del col·legi per aquest curs) de les situacions dels altres i buscar solucions.
      En el llenguatge carmelita EMMARRONAR-SE  vol dir Carmelitanitzar-se, és a dir, vore a Déu en l’altre, en els seus ‘marrons’, poder ‘pringar-se’ en l’afany per ajudar a l’altre a eixir de les dificultats, encapçalar la lluita per la justícia i la pau.
      Vam acabar les nostres celebracions fent un mural amb els nostre noms al voltant d’imatges amb situacions de dificultat (‘marrons’), com a signe de que junts ens EMMARRONE’M per eixir endavant.